Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

MERKEL GİDERAYAK, “TÜRKİYE’Yİ AB’YE TAM ÜYE OLARAK GÖRMÜYORUM” DEDİ!

MERKEL GİDERAYAK, “TÜRKİYE’Yİ AB’YE TAM ÜYE OLARAK GÖRMÜYORUM” DEDİ!
24.07.2021
A+
A-

Eylül ayındaki seçimlerde yeniden aday olmayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, giderayak Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üye olarak görmediği yönündeki görüşünü yineledi.

Yaz tatili öncesi başkent Berlin’de medya mensuplarıyla bir araya gelen Merkel, gazetecilerin Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU/CDU) seçim programında yer alan ‘Türkiye, asla AB üyesi olamayacaktır’ ifadesiyle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

İYİ İLİŞKİLER VURGUSU

“Benim Türkiye’yi AB’ye tam üye olarak görmediğimi ve bugün de hâlâ tam üye olarak görmediğim yönündeki siyasi düşüncemi de biliyorsunuz. Buna rağmen Türkiye ile çok iyi ilişkiler için çabaladığımı da. Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının gerçekleşmesi için de çok çaba sarf ettim. Örneğin Gümrük Birliği müzakerelerine başlayacağız.

Son Avrupa Konseyi toplantısında mültecilere yönelik çalışmaları için Türkiye’ye 3 milyar Euro destek verilmesi kararı aldık. Mültecileri müzakerelerde siyasi bir araç olarak kullanmamalıyız. Türkiye özellikle Suriyeli mülteciler konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor. Biz de bu konuda destekledik. Ama tabii ki bu küçük bir bölümüydü. Ben mülteci sözleşmesinin devam etmesinden yanayım. Bu, mağdur durumdaki insanlar için en iyisidir.”

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI