DOLAR

Alış:
Warning: Undefined variable $dolarAlis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Warning: Undefined variable $dolarSatis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Warning: Undefined variable $euroAlis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Warning: Undefined variable $euroSatis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Warning: Undefined variable $sterAlis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Warning: Undefined variable $sterSatis in /home/u683262013/domains/birecikte.com/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa DÜNYA 21 Temmuz 2026

MEHMET NURİ SAMANCI `DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

YUSUF SAMANCI –KENAN AYDEMİR, SERVET SAMANCI –AĞRI

TÜRKYED Genel Sekreteri ve Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı“ olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma hürriyetinin aracı olan basın, demokrasimizin gelişmesini de sağlayan önemli unsurların başında gelmektedir.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yeni iletişim araçları artarken, toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı da daha fazla önem kazanmıştır. Bu sebepledir ki; yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarının toplumu tarafsız ve objektif aydınlatmasındaki önemi her geçen gün artmaktadır.

Basın mensuplarımız üstlendiği bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasında köprü olarak, her şartta durmaksızın, görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yapmaktadırlar.

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin çok zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için basın mensuplarının göstermiş oldukları çabayı takdir ediyor, basınımızın bugüne gelmesinde emekleri geçen ve ebediyete intikal eden basın mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu vesileyle, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren yerelden ulusa tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı“nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Benzer Haberler

BEYNSOFT