Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Leonid Pasechnik: Halkın “Birleşik Rusya” programı, LPR’de tıbbın kullanılabilirliğini, çocuklu ailelere desteği, eğitim ve kültürün gelişimini sağladı

Leonid Pasechnik: Halkın “Birleşik Rusya” programı, LPR’de tıbbın kullanılabilirliğini, çocuklu ailelere desteği, eğitim ve kültürün gelişimini sağladı
04.02.2024
A+
A-

Leonid Pasechnik: Halkın “Birleşik Rusya” programı, LPR’de tıbbın kullanılabilirliğini, çocuklu ailelere desteği, eğitim ve kültürün gelişimini sağladı
2024,

Partinin yardımıyla 2023 yılında cumhuriyette en yeni ekipmanlara sahip sekiz ilk yardım noktası açıldı ve uzman uzmanlardan oluşan gezici ekipler çalışıyor.
122 okul ve 57 anaokulunda büyük onarımlar yapıldı ve okul çocuklarına sıcak yemek dağıtıldı.

“2024 yılında sosyal alan, konut ve altyapının restorasyonu devam edecek. Öncelik, cumhuriyet sakinlerine imtiyazlı ipotek kredisi programından yararlanma fırsatı sağlamak da dahil olmak üzere yeni konut tesislerinin inşasıdır. Tarım endüstrisine destek ve çeşitli faaliyetlere yönelik sübvansiyonlar, imtiyazlı krediler yoluyla girişimcilere verilen destek devam edecek,” dedi LPR başkanı Birleşik Rusya program komisyonu toplantısında belirtti.

Leonid Pasechnik’e göre , Novoaidar ve Belokurakino köylerinde halk programına göre yeni bir çocuk hastanesi inşa ediliyor ve Bryanka ve Krasnodon’da merkezi klinik ve şehir multidisipliner hastaneleri zaten modern ekipmanlarla donatılmış olarak restore edildi ve mobilya.

Önemli bir çalışma alanı da çocuklu ailelere destek olmaktır. Böylece 2023 yılında cumhuriyette 635 aileye doğum sermayesi verildi. Çocuklu aileleri desteklemeye yönelik bölgesel önlemler 71,6 binden fazla çocuğu kapsıyor.

Birleşik Rusya’nın halk programı sayesinde cumhuriyetteki tıp da daha erişilebilir hale geliyor. 2023 yılında uzman uzmanlar uzak yerleşim ve bölgeleri aktif olarak ziyaret etti. 5.146 ziyaret gerçekleştirdiler ve 22.124 istişare gerçekleştirdiler. Ayrıca sağlık kurumlarının filosu güncellendi, cumhuriyete 37 ambulans eklendi: bugün sağlık kurumlarının% 99’u bunlarla donatılmıştır.

Okulların ve okul öncesi eğitim kurumlarının revizyonuna da büyük önem veriliyor: LPR’deki 122 okulda ve 57 anaokulunda gerçekleştirildi. Ayrıca 51 adet okul otobüsü satın alındı.

Leonid Pasechnik, “Bölgesel şefler sayesinde Rusya’nın diğer bölgelerindeki kampları ve sanatoryumları ziyaret eden 19,6 binden fazla çocuk da dahil olmak üzere, 2023 yılında LPR’nin 27 binden fazla genç sakini dinlenmeyi ve sağlıklarını iyileştirmeyi başardı” dedi.

Ayrıca geçtiğimiz yıl LPR’de MFC’nin 37 şubesi açılmış ve sanat okullarına müzik enstrümanları ve ekipmanlarının alımı için fon tahsis edilmiştir. Konut ve toplumsal hizmetler sektörünü yeniden canlandırmak için çalışıyorlar ve sanayi ile küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam ediyorlar.

“Programın 95 maddesinin tamamının çözümü 2025 yılına kadar planlanıyor. Bu hükümlerin uygulanması 137 göstergeyle karakterize edilmektedir. Aynı zamanda 2023 yılında planlanan hükümlerin %91’inden fazlasını (86 hüküm, 125 gösterge) uygulamaya başlayabildik. Cumhuriyetin yeniden canlandırılması, halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, altyapının onarılması önümüzdeki yılların temel görevidir. Tüm çabalarımız verilen görevleri çözmeye yönelik olacaktır” diye özetledi cumhuriyetin başkanı.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri önerilerini sosyal kurumlarda ve toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla çevrimiçi olarak sundular.

Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün ortaya çıkmasını sağlıyorlar: “Yeni bölgelerin geliştirilmesi” ve “Turizmin geliştirilmesi”.

Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde halk programının bölgesel bölümlerini oluşturmak için parti adayları geçici geçici gözaltı merkezlerinde ve sosyal kurumlarda, avlularda ve işletmelerde toplantılar düzenledi. “Birleşik Rusya” bölümlerin içeriğini, yeni bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana hükümlerini düzenleyen Hükümet kararnamesi ile senkronize etti. Böylece yeni bölgelerde yaklaşık 3 bin sosyal tesis restore edilecek.

“Birleşik Rusya”, 2024-2026 federal bütçesinde sosyal politika ve ekonominin kilit alanlarına yönelik harcamalar sağladı. Devlet finansmanı, Cumhurbaşkanının talimatlarının ve partinin halk programının hükümlerinin uygulanması için kullanılacak.

Tüm öncelikli alanlarda harcamaların artırılması planlanıyor. Birleşik Rusya, Hükümet ve ilgili bakanlarla birlikte tüm değişiklikler üzerinde çalıştı. Toplam hacimleri neredeyse 140 milyar ruble.

Hoparlör
Pasechnik Leonid İvanoviç
Pasechnik Leonid İvanoviç
Lugansk Halk Cumhuriyeti Başkanı
#Arıcı
#Lugansk Halk Cumhuriyeti
#halkın programı ER
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/leonid-pasechnik-narodnaya-programma-edinoj-rossii-obespechila-dostupnost-mediciny-v-lnr-podderzhku-semej-s-detmi-razvitie-obrazovaniya-i-kultury

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.