Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Birecikli SMA Hastası Minik Fatma Şanlıurfalılardan Yardım Bekliyor

Birecikli SMA Hastası Minik Fatma Şanlıurfalılardan Yardım Bekliyor

Birecikli SMA Hastası Minik Fatma Şanlıurfalılardan Yardım Bekliyor
Şanlıurfa ili, Birecik ilçesi, Arad Dağı Köyü (Mahallesinde) ikamet eden Hadice ve Mustafa Kılıç çifti 10 aydır yoğun bakımda yatan 1 yaşındaki SMA hastası çocukları Fatma için Şanlıurfalılardan yardım bekliyorlar.

Hadice ve Mustafa Kılıç çifti minik çocukları Tatma’nın tedavisi için Gaziantep Valiliğinden onay alarak, yardım kampanyası başlattı.
Hadice ve Mustafa KILIÇ çiftinin 5.çocuğu olarak Şanlıurfa ili, Birecik ilçesi, Arad Dağı köyünde dünyaya gelen ve şu an 1yaşında olan FATMA KILIÇ’a 2 aylıkken Sipiral Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konuldu. Halk dilinde Ölümcül Kas Hastalığı olarak adlandırılan bu hastalık çok hızlı bir şekilde ilerleyip, yaşamsal fonksiyonların kaybedilmesine sebep oluyor. Maalesef bu hastalığa yakalanan çoğu Bebek yaşamını kaybediyor.
Fatma’da çok hızlı bir şekilde ilerleyen SMA TİP-1 Kas Hastalığı, daha 3 aylıkken Gaziantep Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmasına, 4 aylıkken yeterli nefes alamadığı için trakeostomi (makinalara bağlı nefes almasını sağlayan boğazdan açılan delik) ameliyatı geçirmesine sebep oldu. 1 yaşındaki Fatma 10 aydır yoğun bakımda. Türkiye’de 4 dozu kritersiz olarak verilen ve hastalığı sadece yavaşlatan ‘Sprinraza’ ilacını aldı. Fakat 5.dozda kriterlere (çok fazla kas kaybı olması ve makinalardan ayrı nefes alamaması) takılıp hakkını kaybetti.
Fatma’nın tek çaresi yurtdışında belirli ülkelerde uygulanan ZOLGENSMA adında, 2.4 milyon dolar (yaklaşık 20 milyon TL) karşılığında verilen dünyanın en pahalı tedavisi olan Gen Tedavisi’dir.
Aile bu parayı toplamak adına Valilik izinli olan bir kampanya başlattı. Çoğunlukla sosyal medya üzerinden devam eden bu kampanya, 6 aydır başlamış olmasına rağmen henüz %1’dir. Aile zor köy şartları ve maddi yetersizlikler nedeniyle sesini duyuramadığı kızları için gece-gündüz çareler aramakta. Ama destekçiler olmadan çabaları yetersiz kalmakta…
FATMA MEMLEKETİ OLAN ŞANLIURFA’NIN SİZ SEVGİLİ HALKINDAN DESTEK BEKLİYOR. YARDIM YAPMAK İSTEYENLER Ziraat Bankası TR620001009010040325105001 Numaralı İBAN’a yardımda bulabilirler. ALICI: Fatma Kılıç

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.