Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Ekonomisi güçlü bir devlet her şeye muktedirdir”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Ekonomisi güçlü bir devlet her şeye muktedirdir”
10.09.2021
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Ekonomisi güçlü bir devlet her şeye muktedirdir”

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Azerbaycan Parlamentosu Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu üyesi Milletvekili Meşhur Memmedov, Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada “Ekonomisi güçlü bir devlet her şeye muktedirdir” diye – tarihe not düştü.

Ekonomisi güçlü bir devlet her şeye muktedirdir. Aslında, bu yadsınamaz bir aksiyomdur. Ülkemizin ekonomik kalkınma açısından bölgede lider konuma gelmesi elbette tesadüf değil. Azerbaycan hükümetinin izlediği bağımsız politikanın her zaman açık olduğunu belirtmeliyim. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şunları söylüyor: “Güçlü devlet, güçlü ekonomi ve sosyal refah. Bugün bu ilkelerin birliği Azerbaycan’ı dünyanın en iyi ülkelerinden biri haline getirmiştir. Sonuç olarak, başarılı bir şekilde gelişiyoruz.”

30 yıldır işgal altındaki topraklarımızın kurtuluşunu cesur ordumuzun yardımıyla elde etmemiz Azerbaycan ekonomisinin gücüdür.

Milletvekili aynı zamanda, sanayinin gelişmesinin güçlü bir ekonominin devamı olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın da belirttiği gibi Sumgayıt şehri’nin sadece Azerbaycan’ın değil, Güney Kafkasya’nın da ikinci büyük sanayi merkezi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla Sumgayıt Kimya Sanayi Parkı’nda sülfürik asit, cam kap ve cam levha üretimi için yeni tesislerin kurulması, dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak ve yeni istihdam yaratacak.

Böylece, 3 Eylül’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sumgayıt Elektrik Santrali’nde yeni bir pompa istasyonunun açılışını yaptı, Sumgayıt Kimya Endüstri Parkı’ndaki Azmonbat LLC, Sumgayıt Adliye Kompleksi, tercihli bir konut projesinin parçası olarak Sumgayıt’ta başka bir konut kompleksinin temelini attı. Şehir, 20 No’lu ortaokulda oluşturulan koşullarla tanıştı: “Kısacası, tüm bunlar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ekonomik çeşitlendirme politikasının gerçek bir sonucudur.
Aynı zamanda paranın ülkemizde kalması, yerli üretimin canlanması, ekonominin çeşitlenmesi demektir. Kuşkusuz tüm bu kazanımlar, Sayın Cumhurbaşkanı’nın zamanında sanayi bölgeleri ve parklar oluşturma yönünde attığı adımlar sonucunda ülkenin petrol dışı sektörünün gelişimine katkı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in izlediği ileri görüşlü politikanın bir sonucu olarak, ülke sanayisinin gelişimi son 18 yılda yeni bir aşamaya girmiştir.

Ülkemizde izlenen ekonomi politikasının temelindeki temel nokta, her şeyden önce, halkın sosyal refahının daha da iyileştirilmesi zemininde Azerbaycan’ın güçlü bir ülke haline dönüşmesini sağlamaktır.
Devlet televizyonuna röportajında – Cumhurbaşkanı İlham Aliyev – kurtarılan topraklarda neredeyse her şeyin yok edildiğini vurguladı.

“Bu nedenle, mevcut eksiklikleri gidermek ve ülkemizin başarılı bir şekilde gelişmesini sağlamak için diğer tüm topraklara aktarabileceğimiz bir kalkınma modeli inşa etmeliyiz.

Tabii ki asıl görevim Karabağ sorununu çözmek ve Eylül ayından itibaren Başkomutan olarak savaşı yönetmekti. Bugün o bölgelerin – Karabağ bölgesinin- restorasyonu çalışmalarımda özel bir yere sahip. Bu tesadüfi değildir, doğaldır. Ama aynı zamanda her zaman geleneksel işime odaklandım. Savaş bitti, Muzaffer ordumuz savaşı kazandı, düşmanı yendi. Kurtarılmış topraklarda yeniden yapılandırma restorasyon için elimizden geleni yapacağız. Her gün, işimin ana kısmı buna adanmıştır. Ama diğer bölgelerin gelişimi de asla unutulmayacaktır, Azerbaycan halkı bundan emin olabilir. Bu yılı başarıyla tamamlayacağımıza ve daha güçlü bir Azerbaycan inşa edeceğimize inancım tamdır!”

 

REKLAM ALANI