Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

AVRUPA’DA ACİL SALGIN DURUMU KALKACAK VE ÖNLEMLERE DEVAM EDİLECEK!

AVRUPA’DA ACİL SALGIN DURUMU KALKACAK VE ÖNLEMLERE DEVAM EDİLECEK!
29.10.2021
A+
A-

AVRUPA’DA ACİL SALGIN DURUMU KALKACAK VE ÖNLEMLERE DEVAM EDİLECEK!

Almanya’da yeni kurulacak olan ‘trafik lambası koalisyonu’ da şu an görevde olan Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın (CDU) daha önceden duyurduğu gibi ‘acil salgın durumu’nun 25 Kasım’dan sonra sona erdirilmesinden yana olduğunu açıkladı.

SPD, Yeşiller ve FDP, konuyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada ayrıca gelecek Mart ayında korona kısıtlamalarını tamamen kaldırmayı planladıklarını bildirdi. ‘Acil Salgın durumu’nun sona ermesinin korona tedbirlerinin iptali anlamına gelmediği belirtilen açıklamada, virüs ortalıkta dolaştıkça gerçek anlamda bir ‘freedom day’ (özgürlük günü) olmayacağı vurgulandı.

Salgın nedeniyle sağlık sisteminin son 18 ay büyük baskı altında kalmış olduğunu belirten SPD Grup Sözcüsü Dirk Wiese, “Bu bedenle Acil Salgın Durumu ilan edildi. Ancak vatandaşların büyük çoğunluğu aşı oldukları için uzatılmasına artık gerek yok” ifadelerine yer verdi. Tedbirlenin devam edeceğini belirten Wiese, “Henüz tam olarak ‘özgürlük günü’ne geçmiş sayılmayız. Ancak gelecek bahar aylarından itibaren salgının biteceğini ve kısıtlamaların tamamen kaldırılacağını düşünüyoruz” dedi.

YEREL YÖNETİM BELİRLEYEBİLİR

Benzer görüşler belirten Yeşiller Partisi’nden Katrin Göring-Eckardt da, salgın durumunun uzatılmayacağını ancak önlemlerin eskiden olduğu gibi bir süre daha devam edeceğini vurguladı. Yerel yönetimlerin önlemler konusunda kendi seçimlerini yapabilmesine olanak tanıyan yasal düzenlemeler yapılmasının planlandığını söyleyen Göring-Eckardt, “En önemlisi sağlık sistemini olası yeni baskılardan kurtarmak” diye konuştu.

FDP’nin Meclis Grubu Başkanı Marco Buschmann ise 20 Mart tarihine kadar geçerli olacak şekilde geçici bir önlem paketi hazırlanması gerektiğine dikkati çekerek, bununla ilgili salgın sürecini belirleyen yasanın 28a maddesinin değişmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Kısıtlamaları sona erdirecek yasalar için Kasım ortalarından itibaren Meclis görüşmelerinin başlayacağı duyuruldu.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

REKLAM ALANI