Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

“Verdiğimiz mücadele, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeniden bir şahlanış iradesi mücadelesidir”

“Verdiğimiz mücadele, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeniden bir şahlanış iradesi mücadelesidir”
27.12.2021
A+
A-

“Verdiğimiz mücadele, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeniden bir şahlanış iradesi mücadelesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Verdiğimiz mücadele, milletimizi her alanda geri bırakarak, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeniden bir yükseliş, yeniden bir şahlanış iradesi mücadelesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “İstanbul, bizim medeniyetimizde de, tarihimizde de, kendi davamızda da ayrı bir yere, ayrı bir hikâyeye, ayrı bir öneme sahiptir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’u sevmenin, 81 vilayetinin tamamıyla Türkiye’yi sevmek demek olduğunu belirtti.

“İSTANBUL’U SEVMEK DEMEK, HER RENGİYLE, HER İNANCIYLA, HER KÜLTÜRÜYLE TÜM İNSANLIĞI SEVMEK DEMEKTİR”

“İstanbul’u sevmek demek, gözü ve gönlü burayla rabıtalı Balkanlarından Kuzey Afrika’sına kadar koskoca bir coğrafyayı sevmek demektir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’u sevmek demek, her rengiyle, her inancıyla, her kültürüyle, her meşrebiyle tüm insanlığı sevmek demektir. Bu kadar sevilen bir şehre hizmet etmek de, o derece meşakkatli ama aynı zamanda o derece şerefli bir iştir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu şehre hizmet etmek demek, 84 milyonun tamamının kalbine girmek, daha önemlisi gönül coğrafyamızın her köşesine ulaşacak bir sevgi halesi oluşturmak demektir. Bizi bu şehre hizmet etme şerefine nail eyleyen Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Bizim gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamızın gerisinde işte bu aşk vardır. Bize gerektiğinde yedi düvele meydan okuma gücü veren de işte bu aşktır.”

Her dava gibi, kendi davalarının da sembolleri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekbirimizle, ezanımızla, bayrağımızla, istiklal marşımızla, camilerimizle, minarelerimizle bu sembollere sıkı sıkıya sarılmamızın gerisinde, davamıza olan inancımız, bağlığımız, sadakatimiz bulunuyor” dedi.

İstanbul’un 1453 yılındaki fethinin kendileri için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle fethin nişanesi olan Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açılmasının kendileri için çok kıymetli olduğuna işaret etti.

“İSTANBUL’A KAZANDIRDIĞIMIZ HER YENİ MEDENİYET SEMBOLÜ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

İstanbul’a kazandırdıkları her yeni medeniyet sembolünün kendileri için çok değerli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verdiğimiz mücadele ‘Ayasofya’yı minarelerinden kurtaracağız” diyenlere karşı Ayasofya’nın nezdinde varoluş sebebimiz olan inancımıza sahip çıkma mücadelesidir. Verdiğimiz mücadele, hatırlayın Gezi olaylarında, ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyenlere karşı, CHP’nin atıklarına ve artıklarına bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu gösterme mücadelesidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Verdiğimiz mücadele, milletimizi her alanda geri bırakarak, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeniden bir yükseliş, yeniden bir şahlanış iradesi mücadelesidir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verdiğimiz mücadele, değerlerinden ve geçmişinden kopartılarak mankurtlaştırılmaya çalışılan gençlerimize 2053 vizyonumuzu emanet etme mücadelesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu, gerektiğinde vaktinizi, gerektiğinde malınızı, gerektiğinde canınızı ortaya koymaya, feda etmeye değecek bir davadır. Davası olmayanın sevdası olmaz, sevdası olmayanın öfkesi olmaz. Şayet bazen öfkeli gözüküyorsak, tek sebebi sevdamızdır, tek sebebi davamızdır.”

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/134117/-verdigimiz-mucadele-temsilcisi-oldugumuz-medeniyeti-ortadan-kaldirmak-isteyenlere-karsi-yeniden-bir-sahlanis-iradesi-mucadelesidir-

REKLAM ALANI