Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Vanj ilçesinde Çocuk ve Ergenler için Yaratıcılık Merkezi binasının açılışı

Vanj ilçesinde Çocuk ve Ergenler için Yaratıcılık Merkezi binasının açılışı
18.08.2023
A+
A-

 

 

 

Vanj ilçesinde Çocuk ve Ergenler için Yaratıcılık Merkezi binasının açılışı

.2023 , Vanj ilçesi

16 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Badakhshan Dağı’nın Vanji İlçesi merkezinde Çocuklar ve Gençler için Yaratıcı Merkez binasının açılışını yaptı. Özerk bölge.

 

 

 

Merkez binası, Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının 35. yıldönümüne adanmış etkinlik planının bir parçası olarak inşa edilmiştir.

Bina 2 kattan oluşmakta ve Tacikistan Ulusal Sosyal Vakfı tarafından Sosyal ve Ekonomik İstikrarın Güçlendirilmesi Projesinin uygulanması amacıyla Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 816 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiştir.

İnşaat işleri, “İstiklal” limited şirketi çalışanları ve uzmanları tarafından belirtilen süre içinde ve yüksek kalitede tamamlanmıştır.

Merkezde 7 deneyimli ve profesyonel öğretmen istihdam edilmekte, kendilerine iyi bir maaş sağlanmakta ve yeni eğitim programlarının uygulanmasına değerli katkılar sağlanmaktadır.

Modern tesislere sahip olan merkez, 144 öğrencinin eğitim ve öğretimine yöneliktir. 16 eğitim grubundan oluşan 4 kulüp bulunmaktadır.

Projeye göre, çocuk ve ergenler için Yaratıcılık Merkezi binasında 8 adet eğitim sınıfı ve çalışma odası düzenleniyor ve çocuk ve ergenler çeşitli hobilerle uğraşıyor.

Merkez binası, yabancı dillerin öğretildiği toplantı odası, kütüphane, dil sınıfı, bilgisayar sınıfı, resim, dikiş, yemek ve işçilik bölümlerinden oluşmaktadır.

Merkezin kütüphanesinde çeşitli sanat ve eğitim kitaplarından oluşan 500 liste bulunmaktadır. Yeni inşa edilen merkezdeki eğitim süreci Tacikçe, Rusça ve İngilizce olmak üzere üç dilde yürütülüyor.

Bölgedeki çocuklar ve gençler için yaratıcı merkez, bir ısıtma sistemi, güvenlik kameraları ve diğer modern ev aletleri ile donatılmıştır.

 

 

 

 

 

Badakhshan Dağlık Özerk Bölgesi’nin uzak Vanji semtinde çocuklar ve gençler için yaratıcı bir merkezin oluşturulmasının özellikle önemli olduğunu ve çocukların ve ergenlerin yeteneklerini ve kapsamlı gelişimini güçlendirmek için elverişli bir temel oluşturduğunu belirtmekte fayda var.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, Çocuk ve Ergenler için Yaratıcı Merkez’in koşullarını öğrenirken, daha fazla çocuk ve ergeni mesleki eğitime çekmek, kulüpler düzenlemek, genç nesli vatanseverlik ruhuyla eğitmek için yetkililere rehberlik etti. ve eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31277?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.