Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Vali Abdullah Erin’in Cumhuriyet Resepsiyonu

Vali Abdullah Erin’in Cumhuriyet Resepsiyonu
30.10.2021
A+
A-

Şanlıurfa’da Cumhuriyet Resepsiyonu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından verilen resepsiyon, bir otelin salonunda gerçekleştirildi.

Vali Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin’in davetlileri karşıladığı resepsiyona, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile Şanlıurfalı genç sporcular katıldı.

Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile başlayan resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Erin, Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek günün anlam ve önemi üzerine düşüncelerini paylaştı.
Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümünün büyük bir onur ve coşkuyla bir kez daha kutlandığını ifade ederek sözlerine başlayan Vali Erin, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla andı.

Türk Milletinin fıtrat ve geleneğine en uygun yönetim biçiminin cumhuriyet olduğunu ve aradan geçen 98 yılda yaşananların bunu doğruladığını kaydeden Vali Erin, cumhuriyetin kazanımlarını dile getirerek, dünya çapında son yıllarda gerçekleşen ekonomik ve sosyal gelişmelere dikkat çekti.
Cumhuriyetin demokrasi, birlik beraberlik, cesaret ve güzel hasletlerin bir arada buluştuğu, fazilet olarak adlandırılacak bir rejimin adı olduğunu ifade eden Vali Erin, “Cumhuriyet hepimizin, milletimizin 98 senedir büyük bir kahramanlık ve mücadele ile kurtardığımız vatan toprakları üzerinde başı dik, haysiyetli ve onurla yaşamamızın adıdır. Aradan geçen 98 yıl içerisinde büyük badireleri, milletimiz cesaret ve basiretiyle bertaraf etmeyi başardı. Büyük bir imparatorluk bakiyesi sonrası milletimizin kurduğu yeni Türkiye Cumhuriyeti devleti, ilk yüz yılını tamamlamak üzere. Bu yüz yılda da bizi hiçbir zaman rahat bırakmadılar. Darbelerle, demokratik şekilde seçilen yönetimlere yaptıkları müdahalelerle, taşeron olarak kullandıkları terör örgütleriyle, zenginlik olarak kabul ettiğimiz farklılıkları istismar ederek toplum arasına nifak sokmaya gayret ettiler. En son örneğini de 15 Temmuz’da yaşadık. İyi planlanmış, iyi tasarlanmış, devletin imkânların kullanarak uzunca bir süre yetiştirilmiş ekibin milletine ve devletine ihanetini bir kez daha yaşadık ve gördük. İçeride önceden yetiştirilmiş maalesef bu millete ihanet edenler, dışarıda, sınır boylarında ise bunları yetiştiren babalarının da tetikte beklediği, yığınak yaptığı bir büyük tehlikeyi daha yine milletimiz, cumhuriyet ve cumhuriyetin değerleri sayesinde etkisiz hale getirmeyi ve bertaraf etmeyi başardı.” diye konuştu.
Dünyadaki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Vali Erin, son iki yıldır yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan gelir adaletsizliğine dikkat çekerek, kayıpların telafisi için en az on yıllık bir süreye ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Ülkemizin, küresel çapta yaşanan ekonomik krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Vali Erin, “Bu süreçte, Avrupa ülkeleri içerisinde her şeye rağmen yüzde 2 büyüyerek bu günlere gelen bir devletimiz var. Önümüzdeki dönemde terör ve terör örgütleriyle mücadelemizi en üst seviyede muhafaza edecek, içeride barış, huzur ve kardeşliğimizi güçlendirecek, yanı başımızda oluşturulmaya çalışılan, Türkiye’ye yönelik art niyetli oluşumları da bertaraf etmek suretiyle yolumuza Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” dedi.
Barış Pınarı Bölgesinde icra edilen çalışmalara da değinen Vali Erin, Barış Pınarı Bölgesinin terörden arındırılmasının Türkiye için önemine işaret etti. Bölgenin terörden arındırılmasının ve istikrarının korunmasının Türkiye’nin Suriye sınır hattının güvenli tutulması için gerekli olduğunu belirten Vali Erin, bu sayede Türkiye’ye yönelik terör faaliyetlerinin engellendiğini, sınır illerinin ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlandığını ifade etti.

REKLAM ALANI