Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`İN “DÜNYA GIDA GÜNÜ” MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`İN “DÜNYA GIDA GÜNÜ” MESAJI
16.10.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, “Dünya Gıda Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Açıklama yok.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat çekmek amacıyla 16 Ekim’in “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını belirten TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, “Beslenme insanlığın en temel gereksinimlerinin başında gelmektedir. Önemli olan çok üretmek ve yeteri kadar tüketmektir. Yediğimiz bir lokma ekmeğin, bir kaşık yemeğin, bir bardak sütün, bir zeytin tanesinin, bir meyvenin üretilmesinde, hazırlanmasında harcanan emekleri unutmamalıyız. Bu nedenle dengeli beslenip, israftan kaçınmalıyız. Açlık ve gıda israfını önlemek, yetersiz ve dengesiz beslenmenin önüne geçmek, ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmak hem insani ve hem de vicdani bir görevimizdir.

Açıklama yok.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya insanının barış ve huzur içinde yaşadığı, gıda ve barınma sorununun olmadığı bir dünya dileğiyle 16 Ekim “Dünya Gıda Günü” kutlu olsun” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI