Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

“Şuşa Yılı” kapsamında uluslararası fotoğraf projesi “4 seasons of Shusha” konulu basın toplantısı düzenlendi – ÖZEL

“Şuşa Yılı” kapsamında uluslararası fotoğraf projesi “4 seasons of Shusha” konulu basın toplantısı düzenlendi – ÖZEL
08.04.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Türkiye 1453 Kral Medya Haber Ajansı Azerbaycan temsilcisi Ülker Piriyeva’nın verdiği haber’e göre, “2022’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’nde “Şuşa Yılı” ilan edilmesi üzerine, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın 5 Ocak 2022 tarihli ve 3096 sayılı emrinin uygulanmasını sağlamak için bu yıl Kültür Bakanlığı Şuşa’da bir dizi uluslararası etkinlik düzenlemeyi planlıyor.Açıklama yok.

Bu nedenle, Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği ve Haydar Aliyev Vakfı’nın desteklediği uluslararası fotoğraf projesi “4 seasons of Shusha” ile ilgili olarak Azerbaycan Ulusal Sanat Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.
Kültür Bakanlığı Müze, Galeri ve Sergiler Dairesi Başkanı Nergiz Abdullayeva, Medya ve İletişim Dairesi Başkanı Meryem Gafarzade ve Projenin Küratörü Angelo Bucarelli medyaya proje hakkında geniş bilgi verdi.

Açıklama yok.

Proje kapsamında 2022 kış, ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında dünyaca ünlü fotoğrafçılar Şuşa’yı ziyaret edecekler ve her mevsim üzere fotoğrafçılar Şuşa’yı fotoğraflayacak ve sonda bu fotoğraflardan oluşan bir sergi de düzenlenecek.
Dolayısıyla, bu proje Şuşa’yı küresel ölçekte tanıtmak için bir çağrı olacaktır. Projeye yabancı uzmanların katılımı, Azerbaycan’ın asırlık zengin kültürünün, mimarisinin ve şehir planlamasının parlak bir incisi olarak Şuşa şehrinin uluslararası arenada tanıtımı için önemlidir.

Açıklama yok.
Bu proje Almanya, Türkiye, Finlandiya ve İsviçre’den tanınmış fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Yabancı uzmanların Karabağ’ın incisi antik Şuşa’nın tarihini ve kültürünü görmeleri, ülke liderliği adına burada yapılan inşaat çalışmalarını yakından tanışmaları ve Şuşa’da kısa bir süre yaşamaları onlara tarihin bu harika şehri hakkında tam bir resim verecektir. Böylece, Azerbaycan’a davet edilecek uzmanların çektiği fotoğraflar, Şuşa izlenimlerini yüceltecektir.
Ayrıca, genç yerel fotoğrafçılar projede yer alacak ve dünyaca ünlü fotoğrafçılarla tanışma fırsatı bulacaklar.

Genç fotoğrafçılara yönelik eğitim programlarının da yabancı uzmanlar tarafından düzenleneceğini belirtmek gerekir. Sonunda bu projenin dünyaya tanıtılması için Azerbaycan dilinde ve İngilizce olmak üzere iki dilde bir fotoğraf kitabı yayınlanacak.

Açıklama yok.
Hem Azerbaycan’da hem de fotoğrafçıların ülkelerinde ve dünyanın diğer ülkelerinde mobil sergilerin düzenleneceğini bildirmek isteriz.

REKLAM ALANI