Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ŞEFİK ÖNER `DEN 23 NİSAN MESAJI

ŞEFİK ÖNER `DEN 23 NİSAN MESAJI
21.04.2022
A+
A-

Ak Parti Gercüş İlçe Başkanı Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Öner, mesajında şu ifadelere yer verdi; Türk milletinin varlığının, bağımsızlığının ve bekasının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. Yıl Dönümü’ nün gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Bugün “milletin istiklalini yine milletin azim ve kararının kurtardığı” İstiklal Mücadelemizde, millî iradenin resmen hayata geçtiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; millî iradenin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugünü yarınlarımız olan çocuklara armağan etmiştir.

Gönül medeniyetimizin yüksek insani değerlerini Cumhuriyetimizin kazanımları ile 2053’lere, 2071’lere çocuklarımız taşıyacaktır. Atatürk bu husustaki yol haritamızı ise şu sözleriyle çizmiştir: “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

23 Nisan, millî birlik ve beraberliğimizin nasıl sağlandığına yönelik en anlamlı cevaptır. Zira bu Meclis; en zor zamanda ortak bir birliktelik oluşturmuştur. Bu bakımdan 23 Nisan, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin, temellerinin tartışmaya meydan vermeyecek şekilde açık ve net bir resmidir.

Çünkü çocuk evin aynası, “yurdumuzun üstünde tüten” ocağın yansımasıdır. Anadolu’nun hemen her köşesinde, özellikle işgal gören yörelerde, çocuklar da bir destan niteliğinde kahramanlık örnekleri sergilemiştir. 11-12 yaşlarındaki nice Mehmetler, nice İsmailler gövdesini siper etmiştir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak hediye ederken “Çocuklarımız yaptıkları kahramanlıklarla bu bayramı hak etmişlerdir.” demiştir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 102 yıl önce bugün açılan Meclisimizde Millî Mücadele’yi sevk ve idare eden tüm milletvekillerini; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi, çocuk kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve şükranla yâd ediyorum. Millî iradenin bir sembolü olan bu anlamlı günün millî hafızamızı tazelemesi, birlik ve beraberlik temennileriyle; geleceğimiz ve ümidimiz olan tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI