Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

“Şampiyon Melekler için tek yürek olundu, birlik ve mukavemet tekrar canlandı”

“Şampiyon Melekler için tek yürek olundu, birlik ve mukavemet tekrar canlandı”
06.02.2024
A+
A-

 

“Şampiyon Melekler için tek yürek olundu, birlik ve mukavemet tekrar canlandı”
06.02.2024

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenler için Mağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen anma törenine katıldı.

 

 

13
Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminin acılarının azalmadığını belirterek, Şampiyon Meleklerle beraber toplamda 49 KKTC vatandaşının yaşamını yitirdiğini ve 53 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

 

 

Deprem gününde yaşananları anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, o günün sabahı devletin tüm kurum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun da yardımıyla uçuş izni bulunmamasına rağmen uçakla devlet yetkililerinin ve ailelerin deprem bölgesine taşındığını anlattı.

 

 

 

“Kıbrıs’ın kalbi orada atıyordu. Onları kurtaramadık ama buraya getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “şampiyon melekler için ağlamaya devam ettiklerini, halkın tek yürek olduğunu” belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin gösterdiği mukavemetin tekrar canlandığını ve tüm dünyanın bunu gördüğünü, halkın acıyla mücadelesini birlik içinde sürdürdüğünü ifade etti.

 

 

 

“Bu acıyla birlikte tek yürek olduk, bu acıyı birlikte yaşıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, İranlı ressam ve karikatür sanatçısı Alireza Pakdel’in “Şampiyon Melekler” için çizdiği eserin bu acının, resmi ve feryadı olduğunu belirtti.

 

 

 

Ülke gençlerinin izolasyon ve ambargolar nedeniyle Türkiye’den başka hiçbir yerde spor yapamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’taki zihniyetin hala daha ambargo uyguladığını belirtti.

İnsan haklarına aykırı bu muameleler nedeniyle gençlerin sadece Türkiye’ye gidebileceğini, şampiyon meleklerin de şampiyon olduklarını ve Türkiye’ye gittiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin geri dönemediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünyanın haksızlık yaptığı, kısıtladığı o yavrular o gece oradaydılar” dedi.

 

 

 

 

Deprem sonrasındaki süreçte ilk saatlerde yaşananları anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Büyükelçi Feyzioğlu’nun hukukçu kimliğiyle resmi yazı yazılması gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu ve Bakanlar Kurulu’nun toplanarak resmi yazının ulaştırıldığını belirtti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ulaşıldığını ve binanın durumunun zapta geçirildiğini, enkazdan parça alınarak delillerin yok edilmesinin önüne geçildiğini kaydetti.

 

 

 

Sürecin takip edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı ve hükümetin gereğinin yapılması için en üst düzeyde mesaj verdiklerini belirtti.
Tatar, adaletin doğru kararı vereceğine güvendiklerini ifade etti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, “Şampiyon meleklerin” ailelerinin adalet mücadelelerini hayranlıkla izlediklerini belirterek, ailelerin dernek çerçevesinde toplandığını ve mücadele ettiğini, tüm halkın haykırışının bir noktada birleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “6 Şubat’ta İsias Otel’de hem şampiyon melekler hem de rehberler yaşamını yitirdi” diyerek, “onların da sesi olduk” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, anma törenine katılan Milli Savunma eski Bakanı, eski Genelkurmay Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’a ve milletvekillerine bugün bu acıyı paylaştıkları için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelere sabırlar, tüm ülkeye başsağlığı diledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası dinletisinin ardından etkinliğe katılanlar, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı önünde “ADALET” ifadesini oluşturarak, beyaz balonları sonsuzluğa bıraktı.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/sampiyon-melekler-icin-tek-yurek-olundu-birlik-ve-mukavemet-tekrar-11995

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.