Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yapmış olduğu çalışmalar bizlere ışık göstermiştir

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yapmış olduğu çalışmalar bizlere ışık göstermiştir

PROF DR. FUAT SEZGİNİN HAYATI ŞANLIURFALI ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mazhar Bağlı tarafından gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak ve geleceğe daha iyi hazırlamak için İslam Bilimi ve Tarihi alanlarında dünyaca ün yapmış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmaları anlatıldı.

Açıklama yok.

Şanlıurfa TES-İŞ Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı. 2018 yılında yaşamını yitiren Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarını ve sağladığı katkılarının anlatıldı.

Açıklama yok.

Geleceğin teminatı olan gençlerin yarınlara daha iyi hazırlanması ve geçmişten ders çıkarılmasının önemine değinen Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yapmış olduğu çalışmalar bizlere ışık göstermiştir. İslam ile Bilimin aslında bir birini tamamladığını anlatmıştır.” Diye konuştu.

Açıklama yok.

Sosyolojik anlamda örneklemeler yaparak İslam’ın dünyanın kurtarıcısı olduğunu belirten Prof. Dr. Bağlı, “Dünyamızın ihtiyacı olan şey adalet ve hukuktur. Bununda en iyi işlendiği ve tüm dünyaya yayıldığı yer İslam medeniyetidir. Prof. Dr. Sezgin hocamızda bunu hayatı boyunca kendine bir hayat felsefesi olarak anlatmıştır” şeklinde konuştu.

Açıklama yok.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Kimdir?
Bitlis’te 24 Ekim 1924’te dünyaya gelen Fuat Sezgin, Erzurum’da ortaokulu ve liseyi bitirip 1943’te İstanbul’a geldi.

Açıklama yok.
Sezgin, 1951’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Arap Dili ve Edebiyatı üzerinde doktora yaptı.

Açıklama yok.
“Buhari’nin Kaynakları” konulu doktora tezini tamamlayan Sezgin, 1954’te doçent oldu. Sezgin, bu çalışmasıyla hadis kaynağı olarak İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan Buhari’nin, bilinenin aksine sözlü kaynaklara değil yazılı kaynaklara dayandığı tezini ortaya attı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.