Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Okulların, üniversitelerin ve kolejlerin devlet akreditasyonu 1 Mart 2022’den itibaren süresiz hale gelecek

Okulların, üniversitelerin ve kolejlerin devlet akreditasyonu 1 Mart 2022’den itibaren süresiz hale gelecek
16.01.2022
A+
A-

Okulların, üniversitelerin ve kolejlerin devlet akreditasyonu 1 Mart 2022’den itibaren süresiz hale gelecek

Birleşik Rusya, prosedürden defalarca geçme şartının kaldırılmasında ısrar etti
Devlet akreditasyonunu geçme prosedürünü basitleştirme kararı, Bakanlar Kurulu başkanı Mihail Mişustin tarafından imzalandı .

Şu andan itibaren okullar, kolejler ve üniversiteler devlet akreditasyon prosedüründen yalnızca bir kez geçecek – verilen akreditasyon sertifikası süresiz olarak geçerli olacaktır.

1 Mart 2022’den önce geçerli bir onayı olan kolejler, üniversiteler ve okullar bunu otomatik olarak yenileyecektir.

Bu, eğitim kurumları üzerindeki idari yükü azaltacak ve onları asıl işlerinden uzaklaştırmayacaktır.

Eğitim kurumlarını değerlendirmek için ana kriter, öğrencilerin kendilerinin eğitim kalitesi olacaktır. Bunun için ilgili bakanlıklar ve Rosobrnadzor ayrı göstergeler geliştirmiştir – bunlar okullarda, kolejlerde ve üniversitelerde düzenli olarak izlenecektir.

Birleşik Rusya’nın geçen yaz eğitim kurumlarının birden fazla akreditasyonunu iptal etme girişiminde bulunduğunu hatırlayın. ONF eş başkanı, Sirius eğitim merkezi başkanı Elena Shmeleva , Çelyabinsk’teki “Parti projelerinin uygulanması” stratejik oturumunda , bazı durumlarda Federal Devlet Eğitim Standartlarına uygunluk ölçüsünün, uzmanların yorumlarına bağlı olan öznel şeyler olduğunu kaydetti. . Kalıcı akreditasyonun getirilmesi bu sorunu çözecek ve öğrencilere üniversiteleri çalışmaya devam edemezse başka eğitim kurumlarına geçiş yapmak zorunda kalmayacaklarının garantisini verecektir.
kaynak:https://er.ru/activity/news/gosakkreditaciya-shkol-vuzov-i-kolledzhej-stanet-bessrochnoj-s-1-marta-2022-goda

REKLAM ALANI