Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Kardeş devletler Kazakistan’ın yardımına koşuyor

Kardeş devletler Kazakistan’ın yardımına koşuyor
08.04.2024
A+
A-

Kardeş devletler Kazakistan’ın yardımına koşuyor

Şiddetli sel felaketlerinin ardından komşu Kırgızistan’dan Kazakistan’ın selden etkilenen bölgelerine hayati önem taşıyan bir insani yardım konvoyu geldi.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, temel ihtiyaç malzemeleri taşıyan toplam 300 tonluk 15 kamyonun Kazakistan’ın Zhambyl bölgesine geldiği bilgisini doğruladı. Gıda, giyecek, yatak ve ısıtıcıları içeren bu yardımın Atırav, Aktöbe, Batı Kazakistan ve Kostanay bölgelerinde yaşayanlara dağıtılması amaçlanıyor.

 

 

 

Minnettarlığını ifade eden Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, ülkede devam eden su krizi sırasında yardımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov’a ve Kırgızistan halkına şükranlarını sundu. Tokayev, bu jestin iki halk arasındaki güçlü kardeşlik, dostluk, dayanışma ve yakın ittifak bağlarını vurguladığını savunuyor.

Kazakistan’ın Rusya sınırındaki kuzey ve batı bölgeleri, bahar aylarında yaşanan sellerin neden olduğu büyük çaplı su baskınlarıyla karşı karşıya. Bu bağlamda birçok yerleşim yerinde olağanüstü hal rejimleri getirildi.

Vatandaşların tahliyesi için bölgelerde çalışmalar sürüyor. Resmi verilere göre yalnızca Kulsarı kentinden yaklaşık 5.000’i çocuk olmak üzere yaklaşık 12.000 kişi tahliye edilmiş.

Türkiye aynı zamanda doğal afet karşısında Kazakistan’la da dayanışma içindedir.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ülkenin çeşitli bölgelerini etkileyen şiddetli sel felaketiyle ilgili olarak Kazakistan’a destek verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kazakistan’ın çeşitli bölgelerinde ciddi hasara yol açan ve onbinlerce vatandaşımızın tahliye edilmesine neden olan yıkıcı sel haberlerinin derin üzüntüyle karşılandığını” ifade edildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Ankara’nın doğal afetin sonuçlarının ortadan kaldırılması için gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

Abdullah Yiğit

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.