Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

HASTALIK SİGORTASI AOK’NIN KORONA ARAŞTIRMASI HERKESİ KORKUTTU!

HASTALIK SİGORTASI AOK’NIN KORONA ARAŞTIRMASI HERKESİ KORKUTTU!
12.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA GENEL HASTALIK SİGORTASI AOK’NIN KORONA ARAŞTIRMASI HERKESİ KORKUTTU!

Almanya genel hastalık sigortası AOK tarafından yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüse yakalanıp hastanede tedavi gören 4 kişiden biri tekrar tedavi görmek zorunda kalıyor. Araştırmanın diğer bir sonucuna göre de virüse yakalanıp ilk defa hastaneye yatan hastaların yüzde 30’u ilk 6 ayda yaşamını yitiriyor.

Almanya’da en çok üyesi bulunan sağlık sigortası AOK, koronavirüse yakalanıp uzun süre tedavi gören hastalar üzerine geniş kapsamlı bir araştırma yaptırdı. Ortaya çıkan sonuca göre, kliniklerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastalardan yüzde 25’i taburcu olduktan bir süre sonra tekrar hastaneye yatmak zorunda kaldı. İkinci kez tedavi altına alınanların büyük çoğunluğunun solunum yetmezliğinden şikâyetçi olduğu, diğer bir sorunun ise koronavirüsün neden olduğu nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklandığı bildirildi.

Ölüm oranları üzerine yapılan araştırmada ise yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alınan 80 yaş üzeri korona hastalarının yarısının ilk 6 ayda yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yoğun bakımdaki hastaların yüzde 24’ü ilk ay içerisinde yaşamını yitirirken, ilk kez hasta olup hastaneye yatanların yüzde 30’u ise 6 ay sonunda vefat etti.

Araştırmanın 2 bin 444’ü vefat eden 8 bin 679 AOK sigortalısı üzerinde yapıldığı belirtildi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI