Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

“Filmimin Hikâyesi” yarışmasında juri üyeleri belli oldu

“Filmimin Hikâyesi” yarışmasında juri üyeleri belli oldu
14.03.2021
A+
A-

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek “Çocuk Filmleri Festivali” kapsamında düzenlenen “Filmimin Hikâyesi” yarışmasında dereceye giren hikâyeleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen 17. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen Filmimin Hikâyesi yarışmasının ana jüri üyeleri açıklandı. Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile hayata geçen festival kapsamındaki yarışmada kitaba basılacak hikâyeleri seçecek ana jüri üyeleri sektörün başarılı isimlerinden oluşuyor.

Türkiye genelindeki tüm 8-13 yaş (1 Ocak 2009-31 Aralık 2014 tarihleri arasında doğanlar) arasındaki çocukların konu sınırlaması olmaksızın katılımına açık olan Filmimin Hikâyesi yarışmasının başvuruları cocukfestivali.com adresinden 15 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri

Filmimin Hikâyesi yarışması için yapılacak başvuruları, sektörde kendini kanıtlamış önemli isimler değerlendirecek. 17. Çocuk Filmler Festivali Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri, Karikatürist ve Animasyon Yapımcısı Varol Yaşaroğlu başkanlığında; CGV Mars Cinema Group COO’su Nurdan Ulu Horozoğlu, Senarist ve Yönetmen Ali Tanrıverdi, Oyuncu Ceren Benderlioğlu ile Yazar ve Psikiyatrist Cem Mumcu’dan oluşuyor.

Hikâyeler Hayallerle Buluşacak

Yarışma kapsamında yazılacak hikâyeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 hikâye bir kitaba basılacak. Kitaba basılan hikâyeler arasından birinci seçilen öğrenci ise ailesiyle birlikte İstanbul’a gelip bir hafta konaklama fırsatı bulacak ve bu süre boyunca İstanbul’u gezip tanıyacak. Kazanan öğrenci bunun yanı sıra tecrübeli bir yönetmen eşliğinde yarışmada birinci olan hikâyesini filme çekip hayallerini gerçeğe dönüştürebilecek. Festivalin ödül töreninde Filmimin Hikâyesi yarışmasının birincisi büyük ödül dizüstü bilgisayarın sahibi olacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular cocukfestivali.com adresi ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI