Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Eyyübiyeli Kadınlar Değişimi Yaşıyor

Eyyübiyeli Kadınlar Değişimi Yaşıyor
07.09.2023
A+
A-

Bülten No: 206 7 Eylül 2023

Eyyübiyeli Kadınlar Değişimi Yaşıyor

 

 

 

 

 

 

Şanlıurfa’da kadınların çocuklarıyla birlikte faydalandığı Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri, mesleki, kültürel ve sosyal faaliyetleriyle yüzlerce ailenin yüzünü güldürüyor.

 

 

 

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, ilçede yaşayan dezavantajlı kesimlerden olan kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları sayesinde faaliyetlerine devam eden Akabe, Yenice ve Şelale Kadın Destek Merkezlerinde; biçki dikiş, yöresel el sanatları, bilgisayar, birinci ve ikinci kademe okuma yazma, Kur’an-ı Kerim okuma ve temel dini bilgiler gibi kurslar düzenleniyor.

 

 

 

 

Sosyal hayatlarına bir fark katan kadınlar, buralarda hem yeni arkadaşlıklar ediniyor hem de eğitim imkânı, psikolojik destek, sağlık ve aile planlaması gibi konularda bilgi sahibi oluyorlar.

Anneleriyle birlikte Kadın Destek Merkezi’ne gelen çocukların ana sınıfında kaliteli zaman geçirmesi sayesinde, kurslara katılan kadınların gözü de arkada kalmıyor.

Güvenli bir ortamda eğitim imkânının sunulduğu Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri’ndeki mesleki kurslara katılan kadınlar, Halk Eğitim Merkezi’nden sertifika alarak ekonomik hayata dâhil olma ve istihdam fırsatlarına da kavuşuyor.

 

 

 

 

 

Şimdiye kadar yüzlerce kadın öğrendikleri meslekler doğrultusunda kendi evlerinde kurdukları küçük atölyelerle ekonomik hayata katılırken, KOSGEB ve benzeri desteklere başvurarak kendi iş yerlerini açarak istihdam alanı da oluşturdu.

 

 

 

Kadınlar arasında sosyal dayanışmayı teşvik eden faaliyetlerin de düzenlendiği Kadın Destek Merkezleri, kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, kültürel ve yaşanılan şehre dair farkındalıklarının artması, cinsiyet eşitliğinin sağlanması gibi kapsamlı amaçlarıyla faaliyetlerine devam ediyor.

 

YOUTUBE VİDEO LİNK:

 

 

VİDEO İNDİRME LİNKİ :

 

 

https://we.tl/t-ZkgRkYmBPi

 

EYYÜBİYE BELEDİYESİ
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
T: 0414 315 14 15

www.eyyubiye.bel.tr

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.