Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ESSEN ŞEHRİNDE GÖÇÜN 60’INCI YILI DOLAYISIYLA TÜRK-ALMAN KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENİYOR

ESSEN ŞEHRİNDE GÖÇÜN 60’INCI YILI DOLAYISIYLA TÜRK-ALMAN KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENİYOR
04.09.2021
A+
A-

ALMANYA’NIN ESSEN ŞEHRİNDE GÖÇÜN 60’INCI YILI DOLAYISIYLA TÜRK-ALMAN KÜLTÜR GECESİ DÜZENLENİYOR!

Almanya’da hafta sonu Essen şehri, Türk-Alman kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Türkiye’den Almanya’ya iş gücü göçünün 60’ıncı yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Özellikle Almanya’nın en çok göç alan maden yatağı Ruhr bölgesinde kutlama etkinlikleri daha yoğun.

Essen’de UNESCO Kültür Mirası Zollverein’da geçen Haziran ayında açılan ve ekim ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek olan ‘Biz buralıyız- Ergun Çağatay Fotoğraf Sergisi’ kapsamında düzenlenecek kültür etkinliğinde, müzikten dansa, grafitiden müzikli tiyatroya, okuma saatlerine kadar pek çok farklı gösterinin yanı sıra başta Türk kahvesi olmak üzere Türk mutfağından lezzetler de yer alacak.

Türk-Alman Kültür etkinliği 4 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak. Grafiti sanatçısı Choko dev perdelerde grafiti sanatından örnekler sunacak. Saat 15:30’da Berfin Günes, Miedya Mahmod, Abdul Chahin ve Lavin Esmahil sahne alarak kendi yazdıkları metinleri seslendirecek. Saat 16.00-17.00 arasında ise çocuklara Türkçe-Almanca hikâyeler okunacak. Daha sonra ‘Renagade Compaigne’ Hip-Hop dans-tiyatro gösterisi sunacak.

MİSAFİR İŞÇİ ŞARKILARI

Saat 19:30’da Duo Ayku, İmran Ayata ve Bülent Kullukçu, ‘Misafir İşci Şarkıları’ adıyla Almanya’ya ilk gelen birinci neslin dinlediği şarkılardan oluşan belgesel niteliğindeki çalışmalarını sahneleyecek. Performans sanatçıları Jasmin İhraç ve Tümay Kılınçel kültür gecesi için hazırladıkları ‘Katmanlar’ isimli gösteriyi sahneleyecek. Ünlü rap’çi ‘Eko Fresh’ saat 23:00’te sahne alacak. 1 milyondan fazla satılan eserleri ve çok sayıda ödülleriyle Alman rap dünyasına ismini yazdıran Eko Fresh konser biletleri 15 Euro’dan satılacak.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI