Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Devlet başkanı ülkedeki sel durumuyla ilgili operasyonel toplantı düzenledi

Devlet başkanı ülkedeki sel durumuyla ilgili operasyonel toplantı düzenledi
31.03.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı ülkedeki sel durumuyla ilgili operasyonel toplantı düzenledi

2024

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, ülkenin bazı bölgelerinde yaşanan sel nedeniyle yaşanan acil durumla ilgili operasyonel toplantı düzenledi.
Toplantıya Başbakan Olzhas Bektenov, Cumhurbaşkanlığı Yönetimi yönetimi ve diğer yetkililer katıldı.

Devlet başkanına, insanları kurtarmak ve sellerin sonuçlarını ortadan kaldırmak için alınan önlemler de dahil olmak üzere bölgelerdeki mevcut durum hakkında bilgi verildi.

Kassym-Jomart Tokayev, Hükümetin ve akimlerin eylemlerini ihmal ve profesyonellik eksikliği nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Ona göre Hükümet ile yerel yürütme organları arasında bir koordinasyon yok. Başkan, etkilenen bölgelerin sakinlerinin büyük miktarda kişisel mülk kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Özür diledi ve tüm mağdurlara mali yardım sağlanacağına dair güvence verdi.

Toplantı sırasında Devlet Başkanı, Başbakan Birinci Yardımcısı Roman Sklyar’ı ve Su Kaynakları ve Sulama Bakanı Nurzhan Nurzhigitov’u sel kontrol önlemlerini zamanında almadıkları için ağır bir şekilde kınadı ve Aktobe, Kostanay ve Batı Kazakistan akimlerine resmi uyumun eksik olduğu konusunda uyarıda bulundu. Atırav, Akmola, Almatı, Pavlodar bölgeleri ve Abay bölgesi akimlerine ağır bir kınama.

Başkan, durumu düzeltmek için acil operasyonel eylemlerin yanı sıra sistematik adımların gerekli olduğunu kaydetti.

Başbakan başkanlığında bir Cumhuriyet karargahı oluşturulması, tüm bölgelerde sel kontrol çalışmalarının güçlendirilmesi ve her şeyden önce vatandaşların güvenliğinin sağlanması talimatı verildi. Devlet kurumlarına, doğal afetlerin neden olduğu hasarın miktarını değerlendirmeleri ve gelecekte benzer felaketleri önlemek için kapsamlı önlemler geliştirmeleri talimatı verildi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-operativnoe-soveshchanie-po-pavodkovoy-situacii-v-strane-3021752

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.