Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Devlet başkanı medya temsilcilerini ödüllendirdi

Devlet başkanı medya temsilcilerini ödüllendirdi
29.06.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı medya temsilcilerini ödüllendirdi

2024

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

 

 

28 Haziran Medya Çalışanları Günü dolayısıyla Akorda’da görkemli bir etkinlik düzenlendi. Toplantıda cumhuriyetçi medyanın, bölgesel televizyon kanallarının, gazete ve dergilerin yanı sıra bilgi kaynaklarının temsilcileri de yer aldı.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

 

Kassym-Jomart Tokayev, medya temsilcilerini mesleki bayramlarından dolayı tebrik ederek gazeteciliğin prestijine dikkat çekti.

– Hem devlet hem de gazeteciler halka hizmet eder ve ülke hayatına etki ederler. Artık eskisi gibi ulusal çıkarlar ulusal basına yansıyor. Ortak bir hedefimiz var: Herkes için eşit fırsatlara sahip bir ülke olan Adil bir Kazakistan inşa etmek. Medya uzmanlarına zorlu çalışmalarından dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

 

Ülkede yürütülen sosyo-politik ve ekonomik reformlara değinen Cumhurbaşkanı, gazetecilerin önemli girişimlerin kapsamlı bir şekilde anlatılmasına önemli katkı sağladığına da dikkat çekti.

Kassym-Jomart Tokayev, Atırau’daki Ulusal Kurultay’ın üçüncü toplantısında toplumumuzun geleceğini tehdit eden beş sosyal kötülüğün adını verdiğini hatırlattı: uyuşturucu bağımlılığı, kumar bağımlılığı, aile içi şiddet, vandalizm ve israf. Devletin yürüttüğü mevzuat ve ideolojik çalışmalardan bahsetti.

– Ülkenin köklü modernleşmesi için mevzuat değişiklikleri, personel kararları, siyasi ve ekonomik reformlar tek başına yeterli değildir. İlerici bir ulus olarak, kamusal ve bireysel değerler sistemini güncellemek için her gün titizlikle çalışmalıyız” diyor Devlet Başkanı.

 

 

Cumhurbaşkanı, “Taza Kazakistan” kampanyasının düzenlenmesinin, toplumda çevre bilincinin geliştirilmesinin ve ulusal değerlerin desteklenmesini amaçlayan girişimlerin desteklenmesinin önemini hatırlattı. Kassym-Jomart Tokayev gazetecilere önemli girişimleri geniş çapta haber yapmaları çağrısında bulunarak ekonomik çeşitlendirme, ülkenin yatırım çekiciliğinin artırılması, Kazakistan’ın dış politikası ve nükleer santrallerin inşası gibi konulardaki tutumunu dile getirdi.

Devlet başkanı, ülkede gerçekleştirilen sistemsel reformlar sayesinde vatandaşların siyasi kültür düzeyinin önemli ölçüde arttığına, gerçek ve geniş bir görüş çoğulculuğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

 

 

 

– Pek çok insan hala farkında değil ama Kazakistan uzun süredir yeni bir siyasi gerçeklikte yaşıyor. Ve bu yeni gerçeklik, diğer şeylerin yanı sıra, ifade özgürlüğü, açık rekabet, hükümet ile toplum arasında yapıcı diyalog ve tüm bilgi kaynaklarının mevcudiyeti ile ifade edilmektedir. Bunu değişimin oldubittisi olarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu tür gerçekliklerde medyanın rolü ve sorumluluğu daha da artıyor. Kassym-Jomart Tokayev, yerel medyanın her zaman nesnellik ve tarafsızlığı koruyacağına, ülke ve toplumun çıkarlarını her şeyin üstünde tutacağına inanıyorum” dedi.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

 

Cumhurbaşkanı, Adil bir Kazakistan inşa etmenin boş bir ideolojik soyutlama değil, gerçek bir ulusal tercih olduğunu belirtti.

– Devletin gücü halkında, yaratıcı enerjisinde ve vatanseverliğinde yatmaktadır. Bu nedenle, tüm büyük ölçekli dönüşümlerimiz insanlara, onların yaratıcı potansiyellerinin tam olarak ortaya çıkarılmasına odaklanıyor. Bizim için önemli olan reformların kendisi değil; reformlarımız retorik için değil eylem içindir. Temel amaçları tüm vatandaşlarımızın geleceğine ve refahına olan güveni sağlamaktır. Kassym-Jomart Tokayev, ülkede yürütülen reformların temel ilkelerinden biri olan “Kanun ve Düzen”in toplumda kök salması konusunda medyaya özel bir yer verildiğini söyledi.

 

 

Devlet başkanı, yirminci yüzyılın başlarındaki Kazak aydınlarının tüm önde gelen temsilcilerinin basınla yakından bağlantılı olduğunu vurguladı. Etkileri sayesinde bu alan eğitici bir karakter kazandı. Eski neslin yoluna onurlu bir şekilde devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Etkinlik sırasında medya temsilcilerine Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın medya alanında ödülleri, bağışları ve şükranları takdim edildi .

Ayrıca Kassym-Jomart Tokayev, yerli gazeteciliğin gelişimine önemli katkılarda bulunan bir grup vatandaşa da devlet ödülleri takdim etti.

Cumhurbaşkanı konuşmasının sonunda, geçen yıldan bu yana bayram arifesinde gazetecilere daire anahtarlarının verildiğini, bu geleneğin bu yıl ve gelecekte de devam ettirileceğini kaydetti.

Başkanın konuşmasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-nagradil-predstaviteley-smi-2753831

 

 

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1806269443003011368

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.