Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

CHP BİRECİK İLÇE BAŞKANI AVUKAT SAKIP YAŞAR `DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

CHP BİRECİK İLÇE BAŞKANI AVUKAT SAKIP YAŞAR `DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
29.10.2023
A+
A-

CHP BİRECİK İLÇE BAŞKANI AVUKAT SAKIP YAŞAR `DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

CHP Birecik İlçe Başkanı Avukat Sakıp Yaşar, Cumhuriyetimizin kuruluşun 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP Birecik İlçe Başkanı Avukat Sakıp Yaşar, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, İstiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olmuştur.
Bu ruh, bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olarak destansı bir zaferle ayrılan milletimizin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancım sonsuzdur.
Cumhuriyetimizin kurulmasında verilen şanlı mücadelenin omuzlarımıza yüklediği onurlu mesuliyetin, geçmişe olan vefa borcumuzun ve geleceğe karşı sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Bu asırlık değer, birlik ve beraberliğimizin kutsallığının muhafazasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın temsili Cumhuriyeti bize miras bırakan Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum!

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.