Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Birleşik Rusya, Sambo’nun 85. yıldönümü münasebetiyle Moskova’da II. Tüm Rusya Forumu “Sambo Zamanı” düzenledi

Birleşik Rusya, Sambo’nun 85. yıldönümü münasebetiyle Moskova’da II. Tüm Rusya Forumu “Sambo Zamanı” düzenledi
19.11.2023
A+
A-

Birleşik Rusya, Sambo’nun 85. yıldönümü münasebetiyle Moskova’da II. Tüm Rusya Forumu “Sambo Zamanı” düzenledi

2023

Bu yıl partinin girişimiyle Sambo Günü ülkede ilk kez resmi olarak kutlanıyor.
” For Sambo ” parti projesi ve uzman spor federasyonu tarafından düzenlenen II. Tüm Rusya Forumu “Sambo Zamanı”, bölgelerden binden fazla katılımcıyı Luzhniki’deki Uluslararası Sambo Merkezinde bir araya getirdi. Bunlar aktif Sambo sporcuları ve gazileri, antrenörler, parti proje koordinatörleri, Udmurtya, Başkurdistan, Moskova ve Orenburg bölgelerinde ve diğer bölgelerde düzenlenen bölgeler arası forumların delegeleridir.

Başkan Vladimir Putin, Birleşik Rusya forumu katılımcılarına selamlarını gönderdi . Devlet başkanı, bu sporun yıldönümünün, nesiller boyu seçkin yurttaşları, sporcuları, antrenörleri ve spor organizatörlerini hatırlamak için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı: ortaya koydukları harika gelenekler sayesinde, büyük ölçekli, popüler projeler hayata geçiriliyor. fiziksel kültürün ve sağlıklı bir yaşam tarzının değerlerini teşvik etmek.

“Bunlardan biri de daha önce inisiyatifle sporcuların ve meraklıların desteğiyle gerçekleştirilen Sambo Günü. Bu etkinliğin yaygın şekilde kutlanmasının, bu dövüş sanatlarının yaygınlaşmasına, farklı yaşlardan ve gençlerden insanların katılımına ve genç neslin kendi yörüngesinde uyumlu bir şekilde eğitilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum.” Başkan Asistanı, Birinci Başkan Yardımcısı Rusya Olimpiyat Komitesi’nden Igor Levitin adres metnini okudu .

Forumun genel oturumunda parti projesinin uygulanması, okullarda, üniversitelerde ve kırsal alanlarda sambo eğitimi için altyapının geliştirilmesi, eğitim koçları sorunları, sambonun yurtseverlik eğitimindeki rolü tartışıldı, Sambo’nun vatanseverlik eğitimindeki başarılı bölgesel uygulamaları paylaşıldı. Bu sporun gelişimi ve 2023 yılı ön sonuçları özetlendi.

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri ve “Sambo İçin” parti projesinin kamu konseyi başkanı Andrei Turchak , “Birleşik Rusya” parti projesi kapsamında ülke genelinde 100’den fazla sambo bölümünün açıldığını söyledi . bin kişi bunlara katılıyor. 2 binden fazla okul ve 130 üniversitede dersler için spor salonları bulunuyor.

““Sambo – okula!” projesinde 2,7 bin eğitim kurumu ve yaklaşık 700 bin çocuk katılıyor. Yalnızca bu yıl ülkede 200’den fazla önemli resmi sambo spor müsabakası düzenlendi. Andrey Turchak, “Okul Sambo Ligi ilk kez başlatıldı” dedi.

Birleşik Rusya’nın uzun yıllardır ülke genelinde spora yönelik altyapıyı geliştirdiğini hatırlattı .

“Spor merkezleri, spor sahaları yapıyoruz, spor salonlarının onarımını ve donanımını yapıyoruz. Ortak hedefimiz SAMBO’yu herkes için erişilebilir kılmaktır. Öyle ki her şehrin, en küçüğü ve en ücra yerleşkesinin kendi spor salonu var ve kendi sambo bölümünü açıyor” dedi.

Andrey Turchak, bu sporun geliştirilmesi için bölgesel programlarda sambo bölümlerine erişilebilirlik ilkesinin pekiştirilmesini önerdi. Ona göre, bu tür bölümlerin öncelikle büyük, düşük gelirli aileler ve özel bir askeri operasyona katılanların aileleri için kullanılabilirliğinin sağlanması önemli.

Parti Genel Konseyi Sekreteri, Sambo’nun gerçek vatanseverler, Kahramanlar , ailesini korumanın ne demek olduğunu tam olarak bilen özverili insanlar yetiştirdiğini vurguladı.

“Birçok ünlü sambo güreşçimiz Anavatan’ın çağrısına hiç tereddüt etmeden karşılık verdi, cepheye gönüllü oldu ve şu anda özel bir askeri operasyonda yer alıyor. Bunlar, cesaretleri ve kahramanlıkları devlet ödülleriyle ödüllendirilmiş gerçek savaşçılardır” dedi.

Andrei Turchak ayrıca özel operasyonda hayatını kaybeden sporcu ve antrenörler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

MGER Başkanı Anton Demidov , “Birleşik Rusya” ve “Genç Muhafızlar” ın yeni bölgelerde onlarca sambo bölümü açtığını , hepsinin ekipmanlarla donatıldığını ve bunlara antrenör yetiştirildiğini söyledi .

“Gelecek yıl MGER en uzak yerlerde 10 sambo spor salonu açmayı planlıyor: Severodonetsk, Lisichansk, Energodar, Zhdanovka, Shakhtersk. Bu sporun fikri hücum değil, aktif savunma ve savunmadır. Sambo güçle, özgüvenle, sağlıklı yaşam tarzıyla ve vatanseverlikle ilgili bir spordur” dedi.

Buna karşılık, parti projesinin koordinatörü Tüm Rusya Sambo Federasyonu Başkanı Sergei Eliseev , sambonun 2024 yılında Rusya’da düzenlenecek Dünya Dostluk Oyunlarının disiplinler listesine dahil edilmesini önerdi .

“Yerli spor giderek daha popüler ve ünlü hale geliyor. Çocuklar için ilginç ve yetişkinler için anlaşılır. Bu yıl ilk kez Krasnodar, Ufa ve Kazan’da bir dizi Sambo Grand Prix yarışması düzenlendi. Final Verkhnyaya Pyshma şehrinde gerçekleşecek. Sambo aynı zamanda Dünya Oyunları, BDT Oyunları, İşitme Engelliler Olimpiyatları gibi önemli uluslararası etkinliklerde de temsil ediliyor” dedi.

Forumda, Tüm Rusya Sambo Federasyonu Sambo Sancağını, Sambo Yemini ve Kurallarını oluşturdu. Sambo’nun 85’inci yılı dolayısıyla pulun iptali için de tören düzenlendi.

Birleşik Rusya’nın Temmuz 2022’de “Za Sambo” parti projesini başlattığını hatırlatalım. Koordinatörü Tüm Rusya Sambo Federasyonu Başkanı Sergei Eliseev’di. “Za Sambo” parti projesinin kamu konseyinin başkanı, “Birleşik Rusya” Genel Konseyinin sekreteri Andrey Turchak’tır.

Projenin amacı sambo’yu yerli bir spor ve Rus kültürünün önemli bir bileşeni olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmak, ayrıca kırsal alanlarda sambo bölümlerinin çalışmalarını organize etmek, sambo salonlarının inşasını ve yeniden inşasını teşvik etmektir.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Eliseev
#parpprojeleri
#zasambo
#bölgeler
#forum
#Demidov
#spor gelişimi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-k-85-letiyu-sambo-provela-v-moskve-ii-vserossijskij-forum-vremya-sambo

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.