Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Basına ve Kamuoyuna

Basına ve Kamuoyuna

Basına ve Kamuoyuna

Bazı sosyal Medya hesaplarında “Fırat Nehri’ne siyanür karıştığı ve son günlerde Şanlıurfa’da artan ishal, kusma, ateşli rahatsızlıkların bundan kaynaklandığı iddiası” üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Erzincan’da faaliyet gösteren bir firmaya ait siyanür içerikli atık suların Fırat Nehri üzerindeki İliç Barajına karıştığı ile ilgili haberler ilk günden Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzce yakından takip edilmiştir. Gerek ilimizde ve gerekse ilimizden önce Fırat Nehri üzerindeki barajlardaki suyu içme suyu kaynağı olarak kullanan illerde rutin takipler dışında numuneler alınamaya başlanmış ve bakanlığımızın akredite olan Halk sağlığı laboratuvarlarında analizleri yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda siyanür tespit edilmemiştir.

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın tüketimine verilen içme kullanma sularının sağlıklı olup olmadığını denetlemekle görevli İl Sağlık Müdürlüğümüzce; “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde şebeke sularında günlük klor ölçümleri ve rutin kontrol ve denetleme numuneler alınarak analizler yapılmakta ve sonuçlar değerlendirilmektedir.

Vatandaşlarda artan ishal, kusma ve ateşli rahatsızlıklar mevsimsel rahatsızlıklar olup bu konu ile ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

 

 

REKLAM ALANI