Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Jeyhun Bayramov’un Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması
01.03.2024
A+
A-

No:084/24, Bakan Jeyhun Bayramov’un Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 1 Mart 2024 tarihinde Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bakhtiyor Saidov ile bir araya geldi.

 

Toplantıda, iki ülke arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin gündemindeki konuların yanı sıra çatışma sonrası dönemde bölgesel durum ele alındı.

 

 

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ile Özbekistan arasında siyasi, ekonomik, ticari, ulaştırma ve iletişim, kültürel, insani vb. alanlarda dostluk ve kardeşlik kurmuştur. Son dönemde yoğunlaşan üst düzey ve üst düzey temaslar sonucunda alanlarda çok yönlü ilişkilerin gelişmesinin memnuniyet kaynağı olduğunu kaydetti.

 

Bölgesel ve uluslararası kuruluşlar, özellikle ülkemiz için öncelikli yönelimlerden birini oluşturan Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde karşılıklı destek ve dayanışmaya dayalı işbirliğinin sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

 

Ülkemizin bu yıl BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) 29. Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapacağı, bu doğrultuda ortak önlemlerin uygulanması konusunda iş birliğine hazır olduğumuz vurgulandı.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, çatışma sonrası dönemde bölgede gerçekleştirilen büyük çaplı restorasyon ve inşaat çalışmaları, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik atılan adımlar, bölgesel barış ve istikrarı tehdit eden sorunlar hakkında meslektaşına detaylı bilgi verdi. Ermenistan’ın son dönemde yoğunlaşan siyasi ve askeri provokasyonları ile bu ülkenin hızlı silahlanma ve saldırgan söylemlerinin barış sürecine tehdit oluşturduğu belirtildi.

 

Bakan Bakhtiyor Saidov, COP29’a ev sahipliği yaptığı için Azerbaycan’ı tebrik etti, bu prestijli etkinliğin organizasyonunda başarılar diledi ve aynı zamanda Özbekistan’ın yaklaşan etkinliğe katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Toplantıda karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer ikili ve bölgesel konular da ele alındı.

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no08424

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.