Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Azerbaycan-Türkiye çifte diploma fırsatı

Azerbaycan-Türkiye çifte diploma fırsatı
09.06.2021
A+
A-

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ AZERBAYCAN’DAKİ ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİNE GİDİYOR

Azerbaycan-Türkiye çifte diploma fırsatı

Altınbaş Üniversitesi, Azerbaycan’daki dört üniversite ile ikili akademik iş birliği anlaşmaları imzaladı, öğrencilere aynı anda her iki ülkeden de diploma alma imkanı sağlamayı hedefliyor.

 

Türkiye’nin uluslararası öğrenci oranı en yüksek üniversitesi konumundaki Altınbaş Üniversitesi, Azerbaycan ile Türkiye arasında bilim ve eğitim iş birliğinin arttırılması için harekete geçti. Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Çağrı Erhan ve beraberindeki heyet, Azerbaycan’ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Altınbaş Üniversitesi heyeti, başkent Bakü’de bulunan, Azerbaycan’ın önde gelen üniversitelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında söz konusu üniversitelerle akademik ikili iş birlikleri için anlaşmalar imzalandı. Bu çerçevede Altınbaş Üniversitesi ile Azerbaycan üniversiteleri uluslararası konferans ve çift diploma programları geliştirme konusunda da görüşmelerde bulundular.

Ortak bilimsel çalışmalar

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Azerbaycan ziyaretini değerlendirirken “Kendi alanlarındaki en iyi dört üniversite ile karşılıklı kurumsal yarar adına eğitim ve araştırma faaliyetlerinde iş birliğine gideceğiz. Ortak bilimsel çalışmalar yürüteceğiz, konferanslar ve sempozyumlar düzenleyeceğiz, eğitim-öğretimde yaz okulu ve ortak diploma programları gibi ortak müfredat faaliyetlerinde bulunacağız” dedi.

Akademisyen – öğrenci değişimi programı

Azerbaycan üniversiteleriyle ortak akademik ve bilimsel yayınlar yapma konusunda mutabık kaldıklarını kaydeden Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Lisans ve lisansüstü öğrenci ve akademisyen değişimi alanlarındaki iş birlikleriyle de kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler pekişecektir” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan şöyle devam etti:
“Üniversitemizin üzerinde yoğunlaştığı, büyük önem verdiği uluslararasılaşma konusunda bu tür anlaşmalar büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda hem tarihsel hem de kültürel bağımız bulunan kardeş ülkemiz Azerbaycan ile yaptığımız bu tür uluslararası anlaşmalar, mahiyetinden dolayı ayrı bir öneme de sahip.”

Eğitim için kaynakları birleştirmek…

Azerbaycan üniversitelerinin rektörleri de Altınbaş Üniversitesi heyetinin temasları sırasında, kendi kaynakları ile Altınbaş Üniversitesi’nin kaynaklarının birleşiminden ortaya çıkacak iş birliklerinin sadece eğitim/öğretim alanında değil iki ülke arasında her alanda iş birliklerinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağının önemini vurguladı.

 

Altınbaş, mezunlarını yalnız bırakmıyor

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen Azerbaycanlı öğrencilere en iyi imkanları sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Türkiye’deki üniversitelere gelmeyi arzulayan öğrencilerin kendilerine daha kolay ulaşabilmesi için iletişim kanalları açılmasına yönelik çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Erhan, “Azerbaycan ziyaretimiz sırasında, kardeş ülkedeki Altınbaş Üniversitesi mezunları ile de görüştük. Bu tür temaslar, Altınbaş Üniversitesi mezunları arasındaki duygudaşlığın derinleştirilmesini, mezunlarımızın üniversitemize yönelik aidiyet duygusunun derinleştirilmesini sağlamayı hedefliyor” dedi.

Prof. Dr. Erhan Azerbaycan TV’lerinde

Rektör Çağrı Erhan başkanlığındaki Altınbaş Üniversitesi heyeti, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’yı da ziyaret etti. Prof. Dr. Erhan, önde gelen üç Azerbaycan televizyon kanalında da yayın konuğu oldu. Prof. Dr. Erhan bu yayınlarda Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ile Karabağ Bölgesi’ndeki durum hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Altınbaş Üniversitesi ile anlaşma imzalayan Azerbaycan’daki dört yüksek öğretim kurumu:
– Azerbaycan Diplomatik Akademisi
– Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi
– Azerbaycan Tıp Üniversitesi
– Azerbaycan Gümrük Akademisi

Cihan Çakır-İSTANBUL

REKLAM ALANI