Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI
12.03.2022
A+
A-

Ak Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Sökmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının Milli Marş olarak kabul edilmesini, bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı; Anadolu’da tüten son ocağın, alınan son nefesin, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin bir ifadesidir. Türk Milletinin özgürlüğe olan inancını, yokluk içinde dahi yüreğindeki iman gücüyle zafere ulaştırmanın coşkusunu yansıtır.

İstiklal Marşımız; tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarih belgesidir. Bizi millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşı, ilelebet yurdumuz semalarında yankılanacaktır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un, “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle, İstiklal Marşı’ mızın TBMM’de kabulünün 101. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ u ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI