Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

AK PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI HALİL YAVUZ `DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

AK PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI HALİL YAVUZ `DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

AK Parti Birecik İlçe Başkanı Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Halil Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Birecik İlçe Başkanı Halil Yavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

15 Temmuz gecesinde milletimiz her şeyi geride bırakarak elde bayrak, dilde tekbir, inancını, vatanını, milletini savunmak üzere tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiş ve halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstererek tarihin en büyük demokrasi dersini vermiştir.

15 Temmuz; tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde Kuva-i Millîye ruhu ile top yekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle mücadele ettiği tarihtir.
Egemenliğine kasteden birçok düşmanla ve onların içeride maşası olarak nitelendirebileceğimiz çeşitli terör örgütleriyle de tarih boyunca mücadele eden milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde ise bambaşka bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. O gece, bu hain saldırıya karşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz; tüm farklılıklarını, tüm renklerini geride bırakmış; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yeniden ayağa kalkmıştır.

Tarih boyunca birçok destana tanıklık etmiş bu topraklar, bu gecede bunun bir yenisini daha yaşamıştır. Ne mutlu milletimize ki geçmişte olduğu gibi günümüzde de şer odaklarının kötü emelleri bir kez daha sonuçsuz kalmıştır. Hainlerin karşısında 7’den 77’ye çocuğu, genci, kadını ve erkeğiyle bu şerefli mücadelede vatanını savunan büyük milletimiz iman dolu yüreği, sarsılmaz cesareti, birlik ve beraberliğiyle bir demokrasi destanı yazmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde millî iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Birecikli hemşehrilerimiz de vatanına, milletine ve bayrağına kararlı bir şekilde sahip çıkarak birliğin gücüne olan inancını bir kez daha ortaya koymuştur. Çok iyi bilmekteyiz ki millet olarak yüreklerimiz, bu vatan uğruna asırlardır aynı duygularla çarpmaktadır.

Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yâd edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız. Bu duygu ve düşünceler vesilesi ile birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, millî irademize sahip çıkan değerli Birecikli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.