Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA MESAJI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA MESAJI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ ANMA MESAJI

15 Temmuz; Kurtuluş Mücadelesinde esareti elinin tersiyle iten kutlu milletimizin, aynı inanç ve kararlılıkla irade gösterdiği günün adıdır. Millete pranga vurmak isteyenlere karşı 7’den 70’e bir olan aziz milletimiz; hainlere set olmuş, çıplak elleriyle tüm zincirleri kırmış ve dünyada eşi benzeri görülmemiş destansı bir mücadele vererek adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

15 Temmuz’u anlamak için, bu topraklardaki bin yıllık mücadelemize bakmak gerekir. Malazgirt’ten beri vatanımızın her karış toprağını nasıl şehit kanlarıyla yoğurduğumuzu bilmek gerekir.
15 Temmuz’u anlamak için, İstanbul’un fethinin manasına vakıf olmak gerekir. Çanakkale’den Kût’ül Amâre’ye, İstiklal Harbimizden günümüze kadar yaşadığımız nice badireleri hafızalarımızdan çıkarmamamız gerekir.
15 Temmuz’u anlamak için, darbecilerin ülkemizi ve milletimizi nereye sürüklemek istediklerini kavramak gerekir. Devletimizi ele geçirme, milletimize diz çöktürme ve ülkemizi parçalama gayretlerinin arkasındaki sinsi projeyi görmek gerekir.

Hain darbe teşebbüsünün ilk saatlerinden itibaren işte tüm bu gerçekleri gören milletimiz, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için sönüp gittiğini düşündükleri istiklal ateşinin, közlerinden yeniden harlanabileceğini göstermişlerdir.

Ülkemizin huzur, güven ve kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı milletimiz, asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkarak daha söyleyecek çok sözünün olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, hain ve alçak darbe girişiminin 5. yıldönümünde vatanımızın bekası, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını hiçe sayan ve bu uğurda şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Rabbim ülkemizin ve milletimizin birliğini ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Selam ve saygılarımla.

Dr. Halil ÖZCAN
TBMM İdare Amiri
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili

REKLAM ALANI